Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı 2023 ayrı lokasyonda gerçekleştirilen 11 Kasım ''Milli Ağaçlandırma Günü'' etkinliği kapsamında; Selçuklu ilçesi Sille ağaçlandırma sahası 100. Yıl Cumhuriyet Ormanında coşkuyla kutlandı.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacı ile öğrencilerden, askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77'ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 11 Kasım 2023 günü saat 11.11'de ''Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes'' sloganı ile 100. Yıl Cumhuriyet Ormanında fidanlarımızı toprakla buluşturduk.
Bu bağlamda il merkezimizde gerçekleştirilen programa Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN, İl Jandarma Komutan Tümg. Cemil Lütfi ÖZKUL, Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğg.Yusuf DİKER, İl Emniyet Müdürü Mahmut KARABULUT, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet PEKYATIRMACI, Meram Belediye Başkan Mustafa KAVUŞ, Kamu Kurum amirleri, Askeri Birlikler, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Fidan dikim etkinliği; Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN'ın fidan dikimi ile başladı. 8 ha. alanda 5.000 adet fidan protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından toprakla buluşturuldu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Kapsamında Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karaman ve Aksaray illerimizde de coşkuyla kutlandı. Konya, Aksaray ve Karaman illerimizde toplam 45 ilçe merkezi ve 50 lokasyonda, 73 Ha. alanda, Türkiye'nin yeni yüz yılında Cumhuriyete Nefes olmak için 100.000 adet fidan toprakla buluşturuldu. Konya il merkezinde bulunan Kayalıpark PTT önünde gün boyu 42.000 adet olmak üzere, Konya il genelinde, toplamda 100.000 adet, bölge müdürlüğümüze bağlı Karaman ve Aksaray illerinde de 50 bin adet fidan ücretsiz olarak dağıtılmıştır.