11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle Orman Bölge Müdürlüğümüzce düzenlenen “Geleceğe Nefes İnsanlığa Nefes " fidan dikim etkinliğine HOŞGELDİNİZ der , hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum
7 Kasım 2019 tarih ve 30941 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2019/24 nolu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hükümleri doğrultusunda, her yıl 11 Kasım günü "Milli Ağaçlandırma Günü" kutlanmakta olup bu yılki etkinlikler, "Geleceğe Nefes İnsanlığa Nefes" temasıyla gerçekleştirilecektir.
O tarihten bu güne Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda tüm yurtta eş zamanlı fidan dikim etkinlikleri düzenlenerek coşkuyla kutlanmaktadır.
Orman Genel Müdürlüğü olarak, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ülkemizin yeşil mirasına katkıda bulunmayı ve dünya çapında örnek projelere imza atmayı sürdürüyoruz.
İlk kez 2019 yılında düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri milyonlarca insanı tek bir amaç için birleştirdi.
2019 yılında ülkemiz adına Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak bir dünya rekoruna imza attık
Çorum'da “Tek Lokasyonda, 150 hektar alan içerisinde 3.000 kişinin katılımıyla 1 saat içinde 303.150 fidan dikimi gerçekleştirerek bu alanda dünyada en çok dikilen fidan rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabına ülkemizin adını yazdırdık
Bu rekor, Türkiye'nin doğa sevgisini uluslararası arenada duyurmuş ve gurur kaynağı oldu.
2020 yılında Ankara Çubuk ilçesinde gerçekleştirilen etkinlikte ise 452.023 fidan dikilerek “Dünyanın En Geniş Alanlı Ağaç Deseni" oluşturuldu ve Guinness Dünya Rekoru ile ülkemiz adına bir başarı daha elde edildi.
2021 yılında “Dünyaya Nefes" mottosu ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ülkemiz sınırlarını aşarak, uluslararası alanda da tanınır hale geldi.
2022 yılında ise büyüyen ve gelişen Türkiye'nin ikinci yüzyılını vurgulamak amacıyla, “Türkiye Yüzyılına Nefes" mottosu belirlendi. Etkinlikler kapsamında 81 ilde 1023 noktada fidan dikimleri yoğun katılımla gerçekleşti.
2023 yılında ise vatandaşlarımız Cumhuriyet'in coşkusu ile dikim sahalarına koştu.
Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururuyla “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes" mottosuyla, “Cumhuriyet Ormanları tesis edilerek 81 il 2023 noktada eş zamanlı olarak 5 milyon 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu.
Geleceğe Nefes İnsanlığa Nefes
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yılki teması ise “İnsanlığa Nefes" olarak belirlenmiştir.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüz olarak bugün 4 il 40 farklı lokasyonda eş zamanlı fidan dikim etkinliği gerçekleştiriyor 48 hektar alanda 29 Bin fidanı toprakla buluşturacağız.
7'den 70'e herkesi ‘’Geleceğe Nefes İnsanlığa Nefes’’ olmaya, fidanları toprakla buluşturmaya davet ediyoruz.
Birlikte dikeceğimiz fidanlar ile ülkemize, Amasya’mıza, ve gelecek nesillerimize daha yeşil bir çevre bırakmayı amaçlamaktayız. Sözlerime burada son verirken Hepinizin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününüzü yürekten kutlar, Yarınlarımızın bugünden daha güzel olması temennileriyle
Ormanı Koruyan Vatanı Korur.
SAYGILARIMLA