2023 Yılı 249 Adet Sözleşmeli Mühendis (Orman Mühendisi) Alımı Sözlü Ve Uygulamalı Sınava Katılacak Adaylara Ait Sınav Yerleri İle Tarihlerine İlişkin İlan

3.02.2023 A+ A-

Genel Müdürlüğümüz taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı" başlıklı Ek-2'nci maddesine 10/01/2019 tarihli ve 579 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile eklenen hüküm çerçevesinde sözleşmeli personel pozisyonunda 249 adet Mühendis (Orman Mühendisi) alımına ilişkin www.ogm.gov.tr adresinde ve resmi gazetede yayımlanan ilana göre adayların başvuru  işlemleri 15/01/2023 – 25/01/2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Orman Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile yapılarak tamamlanmıştır.

249 adet Mühendis pozisyonu için KPSSP3 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılan sıralama sonucu, istihdamı planlanan pozisyon sayısının 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların da son adayla birlikte sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların isim listeleri, sınav tarihleri ve sınav saatlerine ait bilgiler ekte yer almaktadır. (EK-1)

Adayların, 2022-KPSSP3 puanı ile sözlü ve uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, başarı sırası belirlenecektir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Ayrıca başarılı olanlar arasından sınav ilanında belirtilen pozisyon sayısı kadar yedek liste belirlenecektir. Sözlü ve uygulamalı sınav sonuçlarına ilişkin ilan Genel Müdürlüğümüz internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacaktır.

Adayların sınava gelirken yanlarında; T.C. kimlik numaralı, fotoğraflı ve onaylı kimlik belgelerini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) hazır bulundurmaları gerekmektedir.

Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yapılacağı alana girişte adayların Cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan saat vb. bluetooth cihazları, kulaklık, her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, Cep bilgisayarı, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla sınava gelmemeleri gerekmektedir. Gelen adaylar bu tür cihaz ve cep telefonlarını Genel Müdürlüğümüz Güvenlik Görevlilerine teslim etmeleri gerekmekte olup teslim etmeyen adaylar kesinlikle Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yapılacağı binaya alınmayacaktır. Sözlü ve Uygulamalı Sınavın yapılacağı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav gününde adayların Sözlü ve Uygulamalı Sınavın başlama saatinden en az 30 dakika önce Sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sözlü ve uygulamalı sınava katılmaya hak kazanan adayların; Ek:1 listesinde belirtilen isimlerinin hizasında bulunan tarih ve saatte sınava katılmak üzere Ankara ilinde yer alan;

Orman Genel Müdürlüğü

Beştepe Mah. Söğütözü Cad. No: 8/1 06560

Yenimahalle/ANKARA

Not: Adayların sınav alanına girişleri C kapısından olacaktır.

Adresinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

DİKKAT: Sınavın yapılacağı gün tüm adayların saat 09.00'da Sözlü ve Uygulamalı Sınav alanında bulunmaları önemle rica olunur.

İrtibat Telefonları: 0312 296 38 31 – 0312 296 38 29 – 0312 296 38 73 – 0312 296 39 10 – 0312 296 39 19

Tüm adaylara sınavlarında başarılar dileriz.​