Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yatırımlar Şehri Osmaniye’ de

18.02.2017 A+ A-

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde gerçekleştireceği bir dizi ziyaret, açılış, temel atma ve orman köylülerine sertifika dağıtım töreni için Osmaniye’ ye gitti. Korkut Ata Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen törende, Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Ünal ve Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Orman Genel Müdür Yardımcımız Ali Şahin ve Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ile birlikte birçok kurum ve kuruluşun yöneticileri protokoldeki yerlerini aldı.
Osmaniye’ ye en çok giden Bakanlardan biri olan Bakanımız önceki ziyaretlerinde de milyonluk yatırımların temelini atmış özellikle yayla sorununun çözümü noktasında büyük çaba harcayarak yasal düzenlemeleri yapmıştı. Bu düzenlemeyle birlikte büyük bir sorun çözülerek tarihe karışmıştı. Törende, yaylacı vatandaşlar sorunlarının çözülmesinden duydukları memnuniyeti yoğun alkış ve tezahüratlarla ifade etti.
Törende, heyecanlı bir kalabalığa hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, Osmaniye ile bir gönül bağı olduğunu belirterek yapılacak olan yatırımların devam edeceğini müjdeledi. Bakanımız Eroğlu, “Bizim anlayışımızda şu var; insanı yaşat ki devlet yaşasın, siz yaşarsanız bu devlet yaşar” diye konuştu. Yatırımların her alanda hız kesmeden devam edeceğini belirten Bakanımız, “Bu defa da elimiz boş gelmedik, Orman Genel Müdürlüğü faaliyetlerinden 5 müjde getirdik, 2017 yılında 10.830 dekar alanda 596.715 fidan toprakla buluşacak, 1 milyon fidan üretilecek, Bahçe Bal Ormanı ve Düldüldağı Mesire Yeri kurulacak, 70 aileye 900 bin Türk Lirası kredi verilecek ve 5 bin köye 5 bin gelir getirici tür projesi kapsamında 9 köyde 17.700 adet ceviz badem gibi türlerle gelir getirici ormanlar kurulacak” dedi. Ayrıca, Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında Çukurova Bölgesinde ileriki yıllarda gerçekleştirilecek yatırımlardan da kısa başlıklar halında bahsederek sözlerine son verdi.
Bakanlık çalışanları ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenin sonunda, orman köylülerine gelir getirici tür ağaçlandırmaları kapsamında çeşitli türlerde hak sahipliği ve Orköy kredisi alan orman köylülerine sertifikaları kura ile verildi. Günün anısına Üniversite bahçesine bir adet Defne fidanı da diken Bakanımız Eroğlu, vatandaşların, ücretsiz dağıtılacak olan 1000 ceviz, 1000 defne, 500 dut, 500 servi ve 1000 fıstık çamı olmak üzere toplam 4000 fidanı alarak toprakla buluşturmalarını istedi.