İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yönetimi Çalıştayı Sona Erdi

27.11.2023 A+ A-

Antalya'da, 23 Kasım 2023 tarihinde başlayan “İklim Değişikliği Sürecinde Orman Yönetimi Çalıştayı" 25 Kasım 2023 tarihinde sona erdi.

Bakan Yardımcımız Sayın Veysel Tiryaki, Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey, uzman akademisyenler, ilgili kurumlar, üniversiteler ve STK'ların katılım sağladığı çalıştayın ilk gününde İklim değişikliği ile mücadelede azaltım, uyum, doğa temelli çözümler, gen kaynakları, karbon yutak kapasitelerinin geliştirilmesi, artırılması ve karbon ticareti konularında uzman akademisyenler, sektör ve kamu kurumları temsilcileri bilgi ve deneyimlerini aktardıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çalıştayın ikinci gününde oluşturulan üç çalışma grubunun yaptığı oturumlarda öne çıkan öneriler, çalıştay bildirisine ve akabinde çalıştay raporuna dönüştürülecek olup iklim değişikliği sürecinde orman yönetimine dair politika, mevzuat ve Kurumsal Eylem Planı'nın oluşturulmasında temel araç ve doküman olarak değerlendirilecektir.

Kurumsal Eylem Planı'nın oluşturulmasında temel araç ve doküman olarak değerlendirilecek Çalıştay Raporu tüm katılımcılar ile paylaşılacaktır.​